Tanácsadás

Lakberendezőként rengeteg élethelyzettel találkozom, melyben szükség lehet a szaktudásomra. Ezek közül néhányat a teljesség igénye nélkül itt felsorolnék.
Tervezési szakaszban - Új építésű lakás vagy ház kész építészeti terveivel fordulhatnak hozzám ügyfeleim annak érdekében, hogy ez elkészült terveket részleteiben átbeszélve kiderüljön, a leendő otthon valóban minden tekintetben megfelel-e az elképzeléseiknek. Ilyen esetekben különös figyelmet fordítok a funkcionalitásra, a térszervezésre, a helyiségek tájolására és méretére, valamint a nyílászárók megfelelő elhelyezésére. Szükség esetén konzultálok az építésszel és segítem a megrendelőt a megfelelő tervek véglegesítéséig. Igény esetén a tanácsadást követően elkészítem a konkrét terveket is.A tervezés részleteiről itt olvashat.

Átalakítás, felújítás során – Gyakran találkozom azzal, hogy ügyfeleim élethelyzetének megváltozása miatt keresnek fel engem, ahol nem csupán egy adott szoba régi arcának átalakítására van szükség, hanem teljesen új terek kialakítása válik szükségessé. Ilyen lehet például egy gyermek születése, testvérek külön szobába való költözése, a nagyszülő beköltözése a családba, vagy akár egy dolgozószoba kialakítása a meglévő házon, lakáson belül. Tanácsadásom célja, hogy az ügyfél elképzelésinek pontos feltérképezése után a lehető legjobb eredmény szülessen a felvázolt igények és a rendelkezésre álló lehetőség alapján. Igény esetén a tanácsadást követően elkészítem a konkrét terveket is.A tervezés részleteiről itt olvashat.

Enteriőr frissítés – Röviden talán hangulatváltásként élhetik meg ügyfeleim egy ilyen munka során a kapott eredményeket. Ha alapvetően szereti ahol él, de már régóta változatlan a környezet és valami újra vágyik, ha változtatna valamit egy évszakváltás vagy a fontosabb ünnepek előtt, esetleg egy elunt belső kialakítás után, akkor együtt csodás dolgokat alkothatunk.

Harmonizálás/Harmónia teremtés – Gyakran találkozom olyan élethelyzetekkel, ahol az ügyfél alapvetően szereti a helyet, ahol él és a berendezési tárgyakat is, de valahogy mégsem találja eléggé otthonosnak a tereket, úgy érzi, valami hiányzik belőle. Ilyen esetekben a színekkel, anyaghasználattal, illetve azok harmonizálásával kapcsolatos ötletekkel, tanácsokkal segítek. Igény esetén a megfelelő beszerzési források felkutatásában is segítséget nyújtok.

Hangulati tábla – Ha nem tudja milyen stílus, hangulat vagy színvilág irányába indulna el, én vállalom, hogy egy személyes találkozást követően néhány hangulati kollázs, illetve montázs segítségével megkönnyítem a további gondolkodást, aminek segítségével közelebb kerülhet a végső elképzelésekhez.